Ustanovitelj in gonilna sila podjetja Blast Tehnik je g. Črtalič, ki s svojim znanjem in strastjo vodi podjetje že od samega začetka. Ustanovitelj g. Črtalič je zelo znana oseba v industriji. Blast Tehnik je uveljavljeno podjetje na področju obdelave površin, ki sega od izdelave najzahtevnejših peskalnih strojev do izvajanja vrhunskih storitev, kot so peskanje, mikrokovanje, metalizacija, prašno barvanje, čiščenje s suhim ledom in laserska obdelava površin.

Črtalič

Podjetje se lahko pohvali s kakovostno proizvodnjo strojev, ki se začne že pri ideji in načrtu ter se konča z namestitvijo v proizvodnjo naročnika. Blast Tehnik se ne ustavi pri izdelavi strojev, temveč ponuja tudi široko paleto storitev obdelave površin. Te storitve so na voljo tako serijsko kot ročno, bodisi v njihovih prostorih ali na terenu stranke.

Z več kot 40-letno tradicijo izvajanja storitev Črtalič ponuja rešitve, ki so prilagojene potrebam vsakega posameznega naročnika. S svojim znanjem in izkušnjami lahko zagotovijo storitve po meri, ki prinašajo visoko kakovost in zadovoljstvo strank.

Med ključnimi tehnologijami, ki jih uporablja je mikrokovanje. Ta tehnologija omogoča povečanje življenjske dobe kovin za kar 1000-krat in izboljšanje mazalnih karakteristik elementov. Uporabljajo tudi suhi led, inovativen postopek čiščenja proizvodnje brez ustavljanja strojev, ter tradicionalne tehnike, kot je peskanje, ki povečuje vrednost sredstev s pripravo površin za antikorozijsko zaščito.

Metalizacija je še ena ključna tehnologija, ki jo ponuja Črtalič. S to metodo se izboljša odpornost materialov na korozijo, obrabo in vremenske vplive, obenem pa se poskrbi za estetski videz končnega izdelka. Poleg tega Črtalič ponuja tudi lasersko obdelavo površin, ki omogoča natančno in učinkovito vzdrževanje strojev in orodij, kar zmanjšuje zastoje v proizvodnji.

Vse te tehnologije se dopolnjujejo z barvanjem in gumiranjem, ki ščitita materiale pred vplivi okolja in izboljšujeta estetski videz. Prašno ali mokro barvanje povečuje prodajno vrednost materialov. Ena izmed ključnih prednosti podjetja Blast Tehnik je tudi strokovno osebje, ki združuje znanje in izkušnje na področju inženiringa, kemije, materialov, ter strojegradnje. S tem zagotavljajo celovite rešitve in visoko kakovost storitev, ki presegajo pričakovanja njihovih strank.