Dobri delovni čevlji s kovinsko kapico so najboljši prijatelji vsakega delavca ter vseh domačih mojstrov saj nam zagotavljajo dodaten sloj zaščite kateri nas obrani proti raznoraznim težkim predmetom, kateri bi lahko padli na naše noge. Čevlje katere najdete na povezavi zgoraj so zelo lahko ter udobni ter vam nudijo zaščito S3. To torej pomeni, da so narejeni po določenih standardih pri katerih morajo dosegati določene rezultate.delovni cevlji

Nudijo vam zaščito na podplatu, kateri vas ščiti proti raznoraznim ostrim predmetom, kot so žeblji ter podobno. To pa je mogoče z posebno zaščito, katera se nahaja na sredinskem delu podplata . Po navadi je narejena iz nerjavečega jekla ali pa aluminija kateri zdrži silo  1100N ali več.

Poleg zaščite na podplatu imajo delovni čevlji tudi kovinsko kapico, katera vam nudi zelo dobro zaščito proti večini težkih bremen kateri lahko padejo na tvojo nogo ter ti jo brez kovinske kapice lahko zelo poškodujejo.

Imajo tudi poseben podplat kateri je narejen iz takega materiala, da manj drsi ter da se bolje oprijema podlage na kateri stojimo. Imajo tudi posebno zaščito na zunanjem delu podplata, kateri ščiti proti oljem ter bencinom. Delovni čevlji tudi zelo dobro absorbirajo šok in s tem zmanjšajo možnost poškodb katere nastanejo pri delu. 

Vsi delovni čevlji katere lahko vidite na spletni strani so tudi antistatični, kar pomeni da ne prevajajo elektrike ter boste lahko z njimi bolj varno delali z visokimi napetostmi. Prav tako pa tudi zelo dobro “dihajo”. To vam bo pomagalo pri delu saj se boste počutil udobno ter vam po koncu zelo napornega dneva ne bodo smrdele noge, kar pa zmanjša tudi možnost okužb.

Vsi delovni čevlji, katere zaznamuje oznaka S3 pa imajo posebne lastnosti saj so vodo odporni ter zdržijo v vročini do 300°C. S pomočjo teh lastnosti boste lahko delali v vseh delovnih razmerah ter  brez nepotrebnih skrbi .