Kamini na bioetanol so super nadomestek za kamine na drva ali peč, v primeru, da zanju nimate prostora ali možnosti za dimnik. Sodobni in kakovostni kamini na bioetanol vam bodo vseeno ponudili užitek ob pravem ognju v vašem domu. Včasih pa si nekateri želijo popestriti prostor z lepim ognjem, ki vedno privlači poglede in daje občutek topline ter mirnosti v prostoru. To je lahko doma ali pa v poslovnih prostorih in gostilnah ter restavracijah in še drugih prostorih. 

kamini na bioetanol

Kamini na bioetanol so primerni tudi za tiste, ki si želite kamin, vendar vam ni do tega, da bi nalagali drva in se ukvarjali s tem. Morda ste v bloku, pa te možnosti sploh nimate a hočete imeti ogenj v stanovanju. Idealna rešitev so prav kamini na bioetanol. Delujejo kot plinski gorilniki. Upravljanje je zelo preprosto na gumbe in na daljinca, zato lahko ambient in ogenj po želji prilagajate in spreminjate. 

Kamini na bioetanol so narejeni v več različicah, ki se lahko deloma prilagajajo prostorom in vašim željam. Prednost teh kaminov je, da ne preobujejo nobenega dimnika, ker je bioetanol alkohol, ki gori in pri tem ni dima. Ti kamini so zelo primerni za moderne nizko energijske in za pasivne hiše. Toplota je namreč manjša, ki jo oddaja ta kamin, ampak dovolj močna za ogrevanje takih hiš. Medtem ko za stare zidane hiše za ogrevanje niso primerni. Vseeno jih lahko imate in zraven uredite še dodaten vir ogrevanja na primer na elektriko. 

Ko se boste odločali za kamin na bioetanol, se prej posvetujte z mojstrom, da vam svetuje, kaj je za vas primerno. Našel bo tako rešitev, ki bo skladna z vašimi željami in ambientom. Najpogosteje najdete take kamine prav v poslovnih prostorih in restavracijah, kjer povzročajo čudovit ambient, ki ga lahko naredi samo ogenj. Uživajte ob brezdimnem in varnem ognju z vso družino in prijatelji.