Pohodni čevlji morajo povsem ustrezati številnim zahtevam, če se želimo brezskrbno podajati tudi na daljše in zahtevnejše poti. Nenazadnje lahko čisto resno rečemo, da čevljem na nekaterih turah zaupamo celo svoje življenje, zato je vsekakor smiselno zaupati le zanesljivim in priznanim znamkam ter proizvajalcem, ki so znani po posebni kakovosti svojih izdelkov. Med pohodnimi čevlji si pozornosti gotovo zasluži znamka Merrell, ki je pohodnikom večinoma dobro znana, le redkokdo pa pozna celoten spekter ponudbe tega proizvajalca. Vas zanimajo pohodni čevlji Merrell?

merrell

Ponudba obutve Merrell

Največ izbire bodo imeli med izdelki Merrell tisti kupci, ki iščejo lahek pohodni čevelj za pohajkovanje po manj zahtevnih hribih oziroma nasploh po naravi, po urejenih in neurejenih stezicah. Tem ponuja Merrell pestro zbirko nizkih pohodnih čevljev, ki se nadalje delijo v različne segmente ponudbe – od lahkih minimalističnih čevljev za vsakdanjo rabo in krajše izlete, do robustnih in zanesljivih nizkih pohodnih čevljev, ki se kosajo celo z bistveno večjimi in okornejšimi gojzarji. Vsekakor bodo v ponudbi te znamke nekaj zase našli manj zahtevni uporabniki, ki preprosto iščejo zanesljiv vsestranski čevelj za razne aktivnosti na prostem.

Na svoj račun bodo prišli tudi tekači, ki bolj kot na cesti uživajo na manj urejenih površinah. Gorski tekači in ljubitelji teka v naravi imajo na izbiro različne modele lahkih, a vzdržljivih in zanesljivih čevljev, ki se bodo na hitrih korakih po brezpotjih še kako dobro izkazali. Uporabniki s tega področja so pri izbiri čevljev še posebej zahtevni, na kar Merrell odgovarja s popolno dovršenostjo svojih izdelkov – čevlji imajo blaženo peto, podplat z brezkompromisnim oprijemom, prilagodljiv EVA vložek in še mnoge druge prepričljive odlike.

Posebna zanimivost ponudbe znamke Merrell pa so pohodni sandali, ki predstavljajo neobičajno izbiro na tem področju. Od sandalov običajno ne pričakujemo posebnega udobja, prav tako se v njih ne nameravamo odpravljati na kakšne daljše sprehode. Merrell pa s svojo ponudbo prepriča tudi največje skeptike – ponuja namreč udobne sandale, ki so kot nalašč za izlete ob morju! Nedvomno si na tem področju omembe zasluži tudi ponudba otroških obuval, saj se bodo tudi malčki raje odpravili na poletni potep v lahkotnih zračnih sandalih, ne da bi jih ovirali težki pohodni čevlji.