Hrvaška je naša sosednja država. Ravno zaradi tega razlogi mnogo prebivalcev Slovenije potuje v to državo. Posledično pa jih zaradi tega zanima natančna napoved vremena, kar lahko najdete na spletni strani Vreme Hrvaška. Za začetek pa povejmo nekaj stvari o Hrvaški, kot državi. Hrvaška leži na balkanskem polotoku, ima približno 4,5 milijona prebivalcev in se razprostira na več kot 56 tisoč kvadratnih kilometrih. Ima veliko število otokov. Meji na Slovenijo, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Madžarsko in Črno Goro. Ravno zaradi njenih otokov in njenega morja pa je med turisti tako priljubljena. Ko pa gremo na morje, seveda hočemo vedeti vremensko napoved. Kot že omenjeno, spletna stran Vreme Hrvaška nam ponuja vremensko napoved za celotno Hrvaško, še posebej njene obmorske kraje, za več dni vnaprej. 

vreme hrvaška

Ko pa že govorimo o vremenski napovedi, kako se lahko vreme sploh napove? Na to vprašanje bomo odgovorili v nadaljevanju tega teksta. Vreme napovedujejo meteorologi, oziroma, bolje rečeno njihovi meteorološki računalniki. Le ti s pomočjo matematično – fizikalnih enačb simulirajo dogajanja v ozračju. Nekatere procese v našem ozračju pa se ne da napovedati z enostavnimi matematično – fizikalnimi enačbami, kot so natančen čas deževanja, oblike padavin, ekstremni meteorološki dogodki (tornado, itd.), itd.

Spletna stran Vreme Hrvaška se trudi, da svojim obiskovalcem na čim lažji in hitrejši način predstavi meteorološko napoved za posamezen kraj, za katerega se zanimajo. Natanćnost vremenske napovedi pa se postopoma zmanjšuje. Za dlje, kot je napovedana neka napoved, manj je natančna, še posebaj, če se gre za obdobje, ki je od sedanjosti odmaknjeno za štiri ali več dni.

V nadaljevanju si lahko preberete imena vseh mest, za katera si lahko ogledate vremensko napoved na spletni strani Vreme Hrvaška.

Na spletni strani Vreme Hrvaška si lahko ogledate vremensko napoved za naslednje kraje: otok Mali Lošinj, otok Rab, otok Pag, otok Vis, otok Vir, Paklenica, Poreč, Plitvička jezera, Pašman, Rovinj, Pula, Rijeka, Savudrija, Šibenik, Split, Umag, Ugljan, Trogir, Zadar, Vrsar, Zagreb, otok Cres, otok Korčula, Opatija, otok Hvar, otok Brač, otok Krk, Nerezine, Medulin, Omin, Makarska, Novigrad, Murter, Fažana, Crikvenica, Kornati, Istra, Dubrovnik, Biograd na moru.