Tenis je eden od zelo priljubljenih športov že od nekdaj. V kolikor potrebuješ opremo za igranje tenisa obišči spletno stran https://www.igraj-tenis.com in si zagotovi vso potrebno opremo po zelo ugodnih cenah. Tenis je zelo razgibana igra in je zelo primerna za vse, ki se želijo veliko gibati, zato se le odloči in igraj tenis.

tenis

Zgodovina tenisa sega v že v davno zgodovino do 2000 let nazaj, katera je bila nekoliko podobna današnjemu tenisu. Rimljani so igro imenovali Trigon. Prvi loparji pa so se pojavili že v 15. stoletju, sčasoma pa so se spreminjali tako loparji kot tudi igra. V 17. stoletju je prišlo do večjih sprememb. Napeto vrv je zamenjala mreža, leseno površino loparja pa žice, ki so bile napete v lesenem okvirju. Celotna igra se je tudi kmalu prenesla iz zaprtih prostorov na prosto.

Tenis se lahko učijo tako mlajši kot tudi starejši. Je zelo sprostitveni šport in tudi zelo razgiban. Ko se odločimo za igranje tenisa je pomembno, da se zavedamo, da se ga ne moremo naučiti kar čez noč in da je tako kot pri vsaki stvari potreben čas. Vsekakor je pri tenisu pomembna vztrajnost in predanost. Tenis je tudi družabna igra zato je zelo primerna za vse, ki so radi v dobri družbi tudi, ko se rekreirajo. Sama igra tenisa poteka na več načinov. Lahko jo igrata dva posameznika, ki sta si nasprotnika ali pa se igra v parih ali “dvojicah”, kjer sta po dva igralca na vsaki strani mreže.

Pod opremo pri tenisu spada predvsem kvaliteten lopar, ki mora imeti obvezno dobor napete strune, kvalitetne žogice katere je potrebno za dobro igro redno menjati, saj kmalu postane mehka in ni več dobra za uporabo, športni copati, gripi in seveda torba za prenos vse opreme, kot je lopar, žogice itd. Vsekakor je omenjena oprema potrebna za kvalitetno igranje tenisa, katero pa dobiš tudi na zgoraj omenjeni spletni strani igraj tenis.