V kolikor želite svoj dom ali poslovni prostor opremiti s sodobnim materialom vrhunske kvalitete, potem je podjetje Arhimat pravi naslov za vas. Ta material imenovan Corian omogoča neskončno možnost oblikovanja doma in prostor, ob enem pa je lahek za čiščenje in trpežen. 

Corian

Ni keramika, vendar ga lahko žagamo in hkrati ni les, vendar je trden. Ne, to ni kamen niti plastika. Ni podoben steklu, vendar je lahko transparenten in bel. Vsekakor ga je možno termično obdelovati in lepiti, temveč njegovi spoji niso opaženi s prostim očesom. Corian je pravzaprav kompozitni material, ki ga krasi trajnost, raznolikost, uporabnost in neskončno možnosti oblikovanja in kombiniranja. Združuje lepoto keramike ter trdnost kamna, vendar to ni. Ta material je gladek, homogen in ni porozen. Ima videz kamna, vendar ni enoličen, saj vsebuje več barvnih odtenkov, možno pa je naročiti tudi takšnega, ki ima zgolj in samo eno barvo. Vse to je odvisno od vaših želja, kajti Corian ponuja ogromno izbire. Vsekakor je odporen na raznovrstne kemikalije ter toplotne spremembe. Sam material ni zdravju nevaren ali neoporečen, njegova najboljša lastnost pa je ta, da je topel na dotik. Najete ga lahko tako na zunanji, kot v notranjosti lokalov, restavracij, letališč, plovil, zdravstvenih ustanov ali pa preprosto v domači kuhinji in kopalnici. Corian je učinkovit in zanesljiv material, poleg tega ga še odlikuje lep videz. Izboljšuje kvaliteto življenja, saj v vašem domu pričara domačnost, hkrati pa spremeni obliko prostora. Primeren je za vsak prostor in namen, saj je njegova uporabnost resnično vsestranska. 

Corian cenijo najbolj priznani arhitekti in oblikovalci na svetu, kajti pomaga jim graditi njihove vizije. Enostaven je za obdelavo, ima nevidne spoje ob lepljenju in možnosti tridimenzionalnega oblikovanja ter transparenten efekt. Prav tako je lahek za vzdrževanje in popravila, vedno več pa je novih inovativnih rešitev pri uporabi omenjenega materiala. Podjetje Arhimat je strokovnjak na tem področju.