Morda se ne bi strinjali vsi a večina, da so doma pripravljene stvari bolj zdrave, cenejše in nekatere tudi bolj učinkovite. Ko se omenja nekaj doma pripravljeno vsak najprej pomisli na hrano. Vsekakor je tudi doma pripravljena hrana bolj zdrava in zagotovo tudi bolj okusna, kot iz trgovine. Vendar se vse ne navezuje le na hrano, pač pa tudi doma pripravljena čistila, razni kozmetični pripravki kot so kreme, maske in še bi lahko naštevali.

doma pripravljeno

Vse kar pripravimo sami doma je vsekakor brez dodatnih kemičnih sestavin, katere lahko včasih tudi slabo vplivajo na naše zdravje. Res je da tudi doma propravljeno kremo ali masko ne morem uporabljati vsi enako, saj imamo različne tipe kože in tudi doma pripravljeno na vsakega posameznika deluje drugače. Ko pripravljamo domače izdelke lahko tudi zapravimo veliko manj denarja. Velikokrat se zgodi, da kupimo drago kremo ali masko katera sploh ni primerna za našo kožo, a kako naj bi to prej vedeli, ne moremo, preizkusiti pa moraš, da veš kaj ti ustreza in kaj ne. Res je da ko doma pripravljamo izdelke, da moramo kupiti več različnih proizvodov kot so na primer soda bikarbona, kvas, jogurt, kokosovo olje in tako dalje. Vendar če pogledamo na račun so to proizvodi, ki so cenovno veliko bolj ugodni kot katerkoli drug kozmetični izdelek.

Tudi čistila za dom lahko pripravimo doma. Ravno tako kot ostale stvari so tudi čistila za dom lahko pripravljene na čisto preprost način in zelo ugodno. Doma pripravljeno čistilo tudi največkrat vsebuje morda sodo bikarbono, morda domač kis ali podobne stvari. Ponovno so na seznamu čisto običajne stvari, ki jih tudi vsakodnevno uporabljamo. Dostikrat je doma pripravljeno čistilo ravno tako učinkovito, kot original kupljeno ali pa še bolj. Ravno tako je potrebno vedeti, da je doma pripravljeno čistilo veliko bolj zdravo predvsem pa je to pomembno, ko je govora o družini kjer so majhni otroci. Otroci se radi plazijo po tleh in skorajda vse morajo dati v usta, to pa vsekakor ni dobro v kolikor se uporablja kemično pripravljena čistila. Doma pripravljeno čistilo ali pa karkoli drugega je dokazano zdravju bolj prijazno kot pa marsikateri že pripravljen kupljen izdelek.