Hojica pomaga otrokom pri prvih korakih v svet. Sodobna hojica je priprava na otrokovo samostojno pot, samostojne korake in pripomore k temu, da se postavijo na dve nogi ter postanejo edinstvena bitja. Samo človek lahko tako hodi po dveh nogah in to imajo otroci v genih, zato se hitro začno dvigovati s tal. Ta super priročna naprava pa jih naredi mobilne še preden shodijo in se jo navadijo izjemno hitro. Za starše je super, ker lahko otrok sam hodi naokoli za starši med tem, ko opravljajo gospodinjska ali druga dela doma. Tudi po dvorišču se otrok lahko premika sam. Vendar bodite zraven ali ogradite dvorišče, da ne bi šel predaleč.

hojica
Hojice so stabilne in imajo štiri kolesa. Z drogovi so povezane s sedežem, na katerega daste otroka, da lahko seže do tal, vendar pa je sedež zanj opora, da ne pade, če še ne hodi. Tako lahko hodijo že dojenčki, ki že sedijo pokonci in je hojica super pripomoček za lovljenje ravnotežja ter krepitev mišic in kit, da se otrokove nogice pripravijo na samostojno hojo.
Hojica mora biti predvsem stabilna in varna ter ravno prav velika za otroka, da se v jej počuti varno ter dobro. Otroci se hojice izjemno hitro navadijo in postanejo pravi mali dirkači z njimi. Zato bodite pazljivi, da nimate v stanovanju kaj takega, kar se lahko prevrne ali razbije, če se v to zletijo, ker se to seveda pogosto dogaja, saj nimajo zavor in se jim še dobro zdi, če se zaletavajo v druge predmete. Zato odstranite vse, kar je nevarno in naj ima otrok prosto pot za gibanje.
Hojica je lahko v več oblikah in barvah, zato izberite tako, ki vam je všeč. Vse pa nimajo enake funkcije in so enako velike. Nekatere je možno zložiti tako, da jih daste v avto in odpeljete s seboj, če jo potrebujete kje drugje. Veliko je polemik med starši, ali je ta naprava za otroka v redu, ali pa je potuha. To se odločite sami, je pa gotovo dober pripomoček za to, da otrok vadi ravnotežje in krepi mišice, za kar lahko rečemo, da je pozitivno za razvoj malčka. Veliko hitreje bo shodil z manj padci, kot če se trudi hoditi sam, saj nekateri otroci ne sodijo prav kmalu, kar je škoda. S hojico boste otroku pomagali.