Imate tudi vi probleme z vlago v stanovanju in posledično tudi s plesnijo? V kolikor je vaš DA, vsekakor niste edini, ki imate tovrstne probleme. Dandanes ima plesen v stanovanju vse več ljudi, a ne vedo kako bi se je znebili. Na trgu je že ogromno razno raznih naprev in proizvodov za odstranitev plesni iz stanovanja, vendar so le redko kateri zares učinkoviti.

plesen

Ko se končno odločimo za odstranitev plesni iz stanivanja je pomembno, da se postopka lotimo pravilno in da je posledično tudi kaj koristi od le tega. V kolikor imamo plesen v stanovanju je potrebno takoj ukrepati in se le te rešiti. Plesen v stanovanju škoduje tako našemu domu kot tudi zdravju. Morda na začetku tega sploh ne opazimo, a z leti lahko zelo škodujemo našemu zdravju. Vsekakor je res da plesen grdo zgleda na stenah stanovanja, a še toliko bolj škoduje našemu zdravju. V kolikor imamo mlajše otroke, nekoliko starejše ljudi ali pa morda astmatika moramo še posebej paziti in v najkrajšen času ukrepati ter se rešiti plesni.

Plasen v stanovanju pa ne škoduje le njim, pač pa tudi nam, še posebej na področju dihal. Plesen v stanovanju je pogosto vzrok raznih okužb dihal, saj ves čas vdihavamo zrak, kjer je posledično tudi prisotna plesen. V kolikor imamo v stanovanju plesen imajo astmatiki še večje težave z dihanjem. Dokazano je da se astma veliko pogosteje pojavlja pri ljudeh, ki imajo težave s plesnijo v stanovanju. Seveda pa tudi otroci radi zbolevajo, če je prisotna plesen, saj imajo veliko bolj občutljiva dihala in jih zadrževanje v prostorih polnih vlage in plesni lahko pogosto privede do težav z dihali.

V kolikor se želite tudi vi znebiti plesni v stanivanju in ne veste na koga bi se obrnili obiščite spletno stran www.sanacija-vlage.si, kjer lahko dobite vse potrebne informacije in pomoč pri odstranitvi vlage ter plesni v stanovanju.