Kompresor za najrazličnejša opravila, kot so izpihovanje, vijačenje, polnjenje pnevmatik je na tej povezavi https://www.interdiskont.si/c/kompresorji/ Izbirate lahko med 24 L in 50 L kompresorjem. Za lažje premikanje so opremljeni z velikimi kolesi. 

Katere so prednosti uporabe stisnjenega zraka glede na ostale vire energije? Seznam je kar dolg in tukaj jih bomo predstavili samo nekaj:
1. Varnost je ena izmed velikih prednosti. Nevarnost električnega udara je izredno majhna.
2. Lastna teža kompresorskega orodja je veliko nižja kot pri električnem orodju. Tako je veliko bolj prijazna do uporabnika in omogoča učinkovito delo.
3. Orodja na stisnjen zrak so tudi veliko bolj gibljiva od električnega orodja. lahko premikamo po prostoru in ga pripeljemo do delovnega mesta.
4. Pritisk stisnjenega zraka se lahko uravnava in tako ga prilagajamo orodju in načinu dela.
5. V večini primerov je cena kompresorskega orodja nižja od električnega.
6. Napeljava za stisnjen zrak je preprostejša in cenejše za montažo kot na primer hidravlična. Je tudi cenejše za vzdrževanje.
7. Kompresorsko orodje se zaradi pretoka zraka ne segreva. Če bi se slučajno zgodilo, da bi stisnjen zrak uhajal iz napeljave ali orodja, to ne bo onesnažilo vašega delovnega mesta.

kompresor

Kompresor izberete glede na vašo uporabo. Če izbirate kompresor za domačo uporabo, seveda najprej pogledate na tehnične podatke (moč, pretok zraka…). Nekaj nasvetov pred nakupom: pretok stisnjenega zraka pri kompresorskem orodju, kompresor deluje samodejno, uporabljajte samo ustrezen električni podaljšek, prostornina tlačne posode, oljni ali brez oljni kompresor.
Kompresor in varnost: ne barvajte v zaprtih prostorih, ne dotikajte se motorja in drugih delov, ne polagajte vnetljivih tkanin, ne uporabljajte ga brez ščita za motor, ne usmerjajte ga proti ljudem in živalim, ne prepuščajte ga v uporabo nepooblaščenim osebam.
Kompresor vedno uporabljajte po navodilih in upoštevajte tehnične zahteve. Po vsaki uporabi kompresorja kontrolirajte količino olja in zračnega filtra. Izpraznite tlačno posodo, tako, da odprete izpustni ventil in omogočite izhod kondenzacijske vode. Kompresor redno vzdržujte in servisirajte.