Korekcijska očala so očala, ki bodo izboljšala naš vid, če je le ta poslabšan. Slabši vid nam povzroča res veliko težav in ravno zaradi tega je potrebno obiskati okulista, ki vam bo povedal kakšna je vaša dioptrija in, če boste morali nositi očala. Le ta nosite po navodilih okulista, mogoče jih bo potrebno nositi le ob določenih situacija ali pa skozi celotni dan. Kakorkoli že je pa Moj optik res super optika, kjer vam okulist pregleda oči in potem si lahko izberete okvir svojih korekcijskih očal. O njih si lahko preberete tudi na https://www.mojoptik.si/ocala/korekcijska-ocala/.

korekcijska očala

 

Že sami lahko doma opazite, če imate slabši vid, kot ste pa ga imeli. Ko to opazite je najboljše čimprej iti k okulistu in v optiko, kjer vam bodo vid tudi pregledali. Glede na višino dioptrije boste pa dobili tudi korekcijska očala. Lahko ste kratkovidni ali daljnovidni. Pri prvem se gre za to, da ne vidite na daleč, ampak vidite pa vse kar je blizu, brez kakršnih koli težav. Pri daljnovidnosti je pa ravno obratno, torej da ne vidite na blizu, ampak vidite pa na daleč. Obstaja pa tudi starostna slabovidnost. Kakorkoli za vsako od teh so korekcijska očala drugačna. Odvisno od tega kakšno dioptrijo imate vi, takšna očala vam bodo predpisali.

Si pa lahko okvir svojih očal izberete čisto po svojih željah. Preizkusite jih več, da boste videli kateri okvirji vam res pristajajo in kateri niso za vas. Korekcijska očala pa redno nosite, ker le tako boste dosegli, da se vam bo vid izboljšal in da boste prišli tako daleč, da pa očal sploh več ne boste potrebovali. Tudi sam pregled pri okulistu ne bo trajal dolgo. Lahko pa svoja korekcijska očala dobite tudi na recept. Očala na daljavo tako brezplačno dobite vsaki dve leti. Tiste za blizu pa šele po 63. letu. Začnite svet videti v lepši luči še danes in pojdite po svoja očala.