Se vam zdijo likalniki nepraktični? Morate med likanjem uporabiti veliko sile? Potem vam bodo likalni sistemi Miele razširili obzorja. Mielejevi likalni sistemi so namreč opremljeni s funkcijami, ki vam bodo zagotovile udobje med likanjem, predvsem pa so oblikovani z idejo, da vložite minimalno truda, za optimalno zlikano perilo.

Tako ima Mielejev likalni sistem FashionMaster posebno oblikovano likalno površino. Ta je sataste oblike in omogoča, da se para med likanjem učinkovito porazdeli vzdolž kanalov med satovjem preko celotne likalne površine. Med likalnikom in vašim perilom se tako oblikuje film pare, na katerem likalnik mehko drsi in učinkovito, brez večjega truda zgladi vaše perilo.

Zmagovalna kombinacija

Skrivnost do uspeha pri likanju je zagotovo para. Mielejev likalni sistem FashionMaster ima do 4 bare parnega tlaka ter stalno količino pare 100g/min. Ta kombinacija zagotavlja vrhunske rezultate, suha para lahko prodre celo skozi najdebelejše materiale in tako skrajša vaš čas likanja. Poleg tega pa vam likalni sistem FashionMaster daje možnost izbire, ali boste delali s posameznimi brizgi pare ali z neprekinjenim izhajanjem pare. Tako bo vaše perilo zglajeno, brez večjega napora.

Aktivna likalna miza za še boljše rezultate

Proces likanja in tudi rezultati so v veliki meri odvisni tudi od likalne podlage. Miele vam želi zagotoviti udobno likanje, z minimalnim vložkom truda, zato je pozornost namenil tudi likalni podlagi. Tako so v sklopu likalnega sistema FashionMaster oblikovali posebno aktivno likalno mizo, ki ima številne funkcije, ki bodo likanje naredile še lažje. Funkcija napihovanja, ki jo likalna miza FashionMaster ponuja, vam zagotovi zglajene, vendar ne sploščene obleke. Ventilator, ki je vgrajen v mizo, ustvari zračno blazino na površju likalne mize, tako da je vaše perilo v lebdečem položaju, ko jo začnete likati. To pa je naravnost popolno, če si želite imeti lepo zglajene in ne sploščene obleke, ki bodo lepo padale ob vašem telesu.

Nasprotno pa funkcija odsesavanja omogoča, da para najbolj optimalno prodre skozi oblačila in hkrati zmanjša nastanek kondenzata. Ta funkcija pa je ugodna tudi za to, da se perilo fiksira na likalno mizo, in da med postopkom likanja ostane na željenem položaju, kar vam zagotovi udobno likanje.

likalni sistem

 

Zlikajte velike kose v enem samem koraku

Če je likalna miza premajhna, ste prisiljeni, da ves čas prestavljate perilo po likalni mizi, da ga lahko končno zlikate do konca. To se vam pri Mielejevih parnih likalnih sistemih ne bo dogajalo, saj je likalna miza FashionMaster-ja, z merami 120×40 cm dovolj velika, da vam nudi ves prostor, ki ga potrebujete, da v enem samem koraku zlikate tudi dolge hlače. Območje Comfort Zone na ožjem koncu likalne mize je oblikovano tako, da lahko zlikate celoten sprednji del srajce ali bluze, ne da bi jih morali prestavljati. Na ta način lahko prihranite tudi svoj čas.

Nič več vodnega kamna  

Vas moti, ko se v vašem likalniku nabere vodni kamen? Mielejev likalni sistem FashionMaster ima opcijo, da pred prvo uporabo nastavite trdoto vode. Na ta način aparat sam določi potreben interval za odstranjevanje vodnega kamna in vas pravočasno opozori, da morate izvesti postopek. Postopek odstranjevanja vodnega kamna zaženete s preprostim pritiskom na gumb, pri tem pa se vam bo na prikazovalniku izpisalo navodilo, da morate dodati ustrezno sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna. Nato se postopek avtomatsko zažene. Tako je tudi vzdrževanje likalnega sistema zelo enostavno, kar pa zagotavlja tudi njegovo dolgo dobo uporabnosti.

Dodatne podrobnosti o likalnih sistemih poiščite na https://www.miele.si/gospodinjski/likalni-aparati-1586.htm.