Nina Suvorov je estetska kirurginja, natančneje specialistka rekonstrukcijske, estetske in plastične kirurgije. S to dejavnostjo se ukvarja že od leta 2004, ko je zaključila Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Sedaj se ukvarja z neinvazivnimi posegi in operacijami telesa, prs in obraza. K temu spada tudi liposukcija, ki je pravzaprav kirurška tehnika s pomočjo katere se odstrani maščobno tkivo. Več o tovrstni tehniki si lahko preberete na www.n-suvorov.com/liposukcija/. Tovrsten poseg je primeren za vse tiske, ki se ne morejo znebiti maščobnih oblog s pomočjo vadbe in diete. V svoji osnovi je omenjen poseg za ljudi, ki želijo izboljšati splošen videz postave in jo tudi oblikovati. 

Liposukcija

Liposukcija omogoča posameznikom boljšo samopodobo ter počutje, kljub idealni teži. Odstranjuje trdovratne maščobne obloge s pomočjo vakuuma in kirurškega kanila. Tovrsten poseg je primeren za stegne, kolke, boke, trebuh, vrat, nadlahti in ritnice. S pomočjo liposukcije lahko stranke pridejo do želenega videza na enostaven način. Okrevanje po posegu namreč ni dolgo, saj ne posega toliko v samo telo. Liposukcija je istočasno mogoča tudi v kombinaciji z drugimi posegi, kot na primer pri operaciji prsi, obraza in podobno. Za tovrsten poseg so primerni ljudje, ki imajo normalno telesno težo, hkrati pa elastično in napeto kožo. Izvaja se na predelih, kjer trdovratne maščobne obloge ni moč izgubiti z vadbo ali prehrano. Liposukcija namreč ni nadomestek za hujšanje, zato je dobro, da jo prestavite, če želite shujšati ali načrtujete nosečnost. 

Okrevanje po liposukciji se kaže v manjših oteklinah in nelagodju, zato se pogosto predpiše zdravila proti raznim bolečinam. Vsekakor pa se morajo pacienti pred posegom držati nekaj pravil, kot na primer ne smejo jemati Aspirina, Ibuprofena in ostala protivnetna zdravila dva tedna pred posegom. Namreč tovrstna zdravila lahko povzročijo po posegu vidne potpludbe. Liposukcija in njeni znaki, so na telesu vidni še okoli 2 ali 3 tedne. Potem prejmete kompresijsko oblačilo, ki ga nosite skozi 6 tednov, vsak dan (razen ob tuširanju). Ko snamete to oblačilo, se lahko po treh ali petih dneh vrnete na delo.