Vas skrbi, da bi vašemu premoženju padla vrednost, ali da bi ga investirali v nekaj, kar se bi kasneje izkazalo za slabo potezo? To se sicer lahko zgodi vsakemu, a če se odločite za naložbeno zlato bo to tveganje manjše, vaše premoženje pa v varnih rokah. Da se prepričate, da to drži, obiščite https://zlatarnacelje.com/si/nase-storitve/nalozbeno-zlato in si preberite vse, kar morate vedeti o tem.

Zlato je imelo pomembno mesto in veliko vrednost že na samem začetku civilizacije. Skozi zgodovino se je uporabljalo na dva načina – kot nakit ali kot denarna valuta. Pri zlatem nakitu je mikavna predvsem njegova lepota in unikatne značilnosti, v gospodarskem, finančnem in političnem svetu pa nas privlači njegova kupna moč in vir donosnosti. Vrednost zlata je stabilna na daljši rok, saj govorimo o najmočnejši svetovni valuti. Gotovo ste že slišali, da kdor ima zlato, ima tudi denar, kar še kako drži.

naložbeno zlato
Naložbeno zlato je investicija v prihodnost. Gre za eno izmed bolj varnih naložb, saj je tako investiranje neodvisno od nihanja na finančnih trgih; lahko bi rekli, da deluje kot zaščita proti inflaciji. Naložba v zlato je oblika varčevanja za dom, študij, pokojnino, potovanja ali nepredvidljive situacije, za katere bi potrebovali večje ali manjše količine denarja. Bolje je, da začnete varčevati zdaj, kot da bi morali potem naenkrat zbrati neko vsoto denarja. Cene naložbenega zlata se spreminjajo in temeljijo na stanju borznih cen. Velika prednost tovrstnih naložb je, da vam ob nakupu ni treba plačati davka na dodano vrednost, fizične osebe ne rabijo plačati niti davka na kapitalski dobiček. Na voljo imate več možnosti nakupa – enkraten nakup naložbenega zlata, mesečna vplačila, zlate ploščice, naložbo v obliki kovancev in z različnimi motivi itd.

Zlato je vedno bilo in tudi bo dragocena kovina. Naložbeno zlato zato predstavlja odličen način za ohranitev premoženja, saj ne izgublja svoje vrednosti. Poskusite in se prepričajte na lastne oči.