Parfumi vzdražijo enega od naših osnovnih čutov z namenom, da nam je nekaj prijetno in to sprejemamo ali pa nas odvrne na primer od hrane, nekega nevarnega kraja in plinov, skratka od nečesa, kar je za nas lahko nevarno. Zato nas lepi parfumi privlačijo. Vnesite dišave v svoje življenje vsak dan ako, da odišavite z vašimi priljubljenimi vonjavami kar sebe, tako boste v stiku z lepim parfumom kar ves dan.

parfumi

 

Vonjave so del našega življenja in nam veliko povedo o naši okolici, Že kot dojenčki se učimo razpoznavati prijetne in neprijetne vonjave, veliko imamo seveda že v genih. Na primer pes ima povsem drug genski zapis, zato njemu, ker je mrhovinar, ustreza čisto drug vonj kot to ustreza človeku, ki se prehranjuje s vežo hrano.

Parfumi nas lahko na vse to spominjajo tako, da so simulacija narave, na primer dišave agrumov kot so pomaranče ali limone, ki pričarajo svež zrak. Lahko si omislimo dišavo sivke, ki je zelo pomirjajoč parfum, ta dišava pa marsikomu ne ustreza in mu smrdi, taki ljudje, če so dovolj dolgo izpostavljeni takemu vonju doživijo glavobol, kar je naravni način, da se jih prisili, da gredo stran o izvora tega vonja.

Parfumi lahko simulirajo še druge sveže cvetlice, ali pa vonjave gozdov, travniških cvetlic, vrtnic in zime, cimeta ter domače potice. V tem zimskem času so najbolj zanimivi parfumi, ki odpirajo dihala in čistijo naše dihalne poti, to pa so vonjave borovih gozdov, smreke, evkaliptusa in podobnih gozdnih smol.

Parfumi imajo lahko zelo specifičen in prefinjen vonj, ki je lasten le določenemu parfumu, ti pa največkrat nosijo priznane blagovne znamke oziroma imena, zato so zelo dragi, saj več plačate za embalažo in blagovno znamko kot sam parfum. Rešitev za to so točeni parfumi, ki imajo enake vonje, so originalni, le da jih boste dobili v prozornih flaškah brez znamke in zanje plačali bistveno manj.