Rinoplastika je operacija nosu, ki vpliva tudi na vašo boljšo samopodobo ter seveda vaše zdravje. Ljudje, kateri imajo že od samega rojstva neskladen nos v primerjavi z obrazom, so seveda s tem zelo nezadovoljni, poleg tega pa imajo ves čas tudi zmanjšano samopodobo. Eni imajo premajhen nos, spet drugi prevelikega ali pa je kljukast, predolg oziroma ima kakšno drugo estetsko nepravilnost. In ravno takrat pride v poštev rinoplastika oziroma operacija nosu.

Vedno več ljudi se odloča za tovrstno operacijo. Nekateri iz zdravstvenega, drugi spet iz estetskega vidika, to pa seveda ni več tabu tema današnjega sveta. To ni nič sramotnega kajti marsikateri ljudje si dajo popraviti tudi katerokoli drugo estetsko nepravilnost, pa naj bo to na obrazu ali kjerkoli drugje na telesu. Prav vsak ima pravico da se v svojem telesu počuti karseda udobno in pa predvsem zdravo. Za mnoge posegi estetske kirurgije (med katere spada tudi rinoplastika) predstavlja rešitev.

rinoplastika

Rinoplastika oziroma operacija nosu lahko na našem obrazu odpravi nepravilnosti kot so: prevelik nos, kljukast nos, predolg nos, preširok nos, zvit ali drugače poškodovan nos, grba na nosu, če imate težave z dihanjem, prekratek nos, široke nosnice, zvit nos zaradi poškodbe in druge nepravilnosti.

Dandanes se je estetska kirurgija že tako razvila, da lahko nepravilnosti odpravijo brez posledic in to s hitrim okrevanjem. Med posegom imenovanim rinoplastika spite, zato je operacija neboleča. Poseg opravljajo lahko v lokalni anesteziji ali splošni anesteziji-kirurg medtem opravi potrebno korekcijo. Pred posegom se je seveda potrebno s kirurgom posvetovati in imeti temeljit razgovor o tem kaj vas dejansko moti na vašem nosu in mu povedati kaj si želite da vam popravi. Potrebno je postaviti cilje, katere želite da vam rinoplastika prinese. Kirurg vas mora seznaniti z potekom operacije ter načinom dela in pa kakšen rezultat lahko na koncu pričakujete. Več o tej operaciji si lahko preberete na spletni strani.