Vsaka računalniška miška ni narejena za vse potrebe. Ljudje imamo pri uporabi računalnikov zelo različne potrebe tako da morajo biti miške narejene prav za vsako skupino ljudi, ki jih bodo kasneje uporabljali. Računalniška miška se je na trgu pojavila takoj, ko so izšli prvi osebni računalniki, saj je bilo mišljeno, da se bo z njo zelo lahko upravljalo računalnik, kar se je seveda izkazalo za pravilno, saj se miške uporabljajo še danes, ko je šel razvoj računalniške opreme zelo naprej.

miška

Računalniki so nekaj, kar praktično morate imeti doma, saj brez njega danes zelo težko opravljate obvezna opravila, ki se jih dandanes da opravljati samo preko računalnika. Verjetno si veliko izmed nas ne more predstavljati, kako bi izgledalo upravljanje računalnika brez miške, saj smo vsi tako zelo močno navezani nanjo, da se bomo težko znebili le te. Miška je nekaj, kar lahko danes kupite zelo poceni v vseh prodajalnah, kjer se prodaja računalniška oprema. Tudi tiste malo slabše založene prodajalne imajo prav gotovo na zalogi vsaj kakšno računalniško miško, saj so miške tako zelo pomembne za upravljanje računalnikov, da jih imajo praktično vsi, povsod, saj je povpraševanje po njih konstantno in dokaj visoko.

Miška je nekaj, kar lahko naročite preko interneta. Je zelo majhen kos plastike ali kakšnega drugega materiala, ki se uporablja za izdelavo miške, tako da jo lahko naročite tudi po pošti, saj bodo stroški poštnine dokaj nizki, saj gre za zelo lahek izdelek. Seveda obstajajo tudi težje miške, ki pa jih ne priporočamo za nakup, saj so namenjene opravljanju prav posebnih nalog, tako da verjetno zelo malo ljudi takšne naloge na računalnikih sploh opravlja. Vsaka miška je namenjena različnim opravilom. Miška, ki ima veliko gumbov je običajno namenjena navdušencem nad video igrami, spet druge miške, ki imajo manj gumbov so namenjene normalni, lahko rečemo internetni uporabi računalnikov.