Vas zanima vremenska napoved za Slovenijo? Zdaj lahko preverite vreme tudi na spletni strani http://www.vremenska-napoved.si. Vremenska napoved je možna za 9 krajev po Sloveniji. Tej kraji so Novo mesto, Bohinj, Kranj, Slovenj Gradec, Ljubljana, Murska Sobota, Celje Maribor in Koper. Vremenska napoved posebej je mogoča za 3 dni, 5 dni in 10 dni naprej. Prav tako si lahko ogledate vremenjsko sliko za vsak dan in za vsako mesto posebej. Vremenska napoved še nikoli ni bila tako enostavna.

Ker pa je podnebje danes vse bolj onesnaženo in se zaradi tega okolje čedalje bolj spreminja, je vremenska napoved čedalje težja za napovedati. Kajti včasih kot pravijo meterologi, je bilo mogoče skoraj natančno napovedat vreme za 14 dni naprej, a z leti se je to spremenilo in danes je mogoča točna vremenska napoved le za en teden naprej. Lahko si samo pogledate zakaj je vremenska napoved tako teška na primeru vremena iz leta 2014. Včasih, kot pravijo starješi, ni bilo ne žleda in take ujme kot jih pestijo danes po nekod. Namreč drvimo iz ene skrajnost v drugo, saj je eno leto izredno mrzlo in zapade veliko snega, drugo leto pa je izredno topla zima in skoraj nič snega. Kot smo videli v 2014 je bil žled, ki je upostošil slovenke gozdove, potem so bile tu poplave in deževno poletje, saj je bilo zelo malo sončnih dni. Zato bi bilo potrebno spremeniti nekaj glede varovanja okolja. Na tem področju se je nekaj že spremenilo a še vedno ne dovolj.

vremenska napoved

Pa poglejmo kaj se naredi, če vremenska napoved, ki je čedalje težje za napovedovati, ni točna. Nekateri ljudje znorijo in se hudujejo nad vremenoslovci, a resnica je, da je to tako teško napovedat, ker si sami uničujemo planet. In dokler se tu nebo nekaj drastično spremenilo bomo še naprej drveli s polno paro v pogubo.