Se soočate z bolečinami v križu, napetim vratom, glavobolom ali bolečinami po poškodbi, v vseh teh primerih vam lahko pomaga fizioterapija in njeni učinki. Fizioterapija je ena od medicinskih ved, s katero se ponovno vzpostavi, ohranja in krepi zdravje posameznika in njegove gibalne sposobnosti. S fizioterapijo se ohranjajo ali obnavljajo gibljivost sklepov, sanirajo posledice športnih in drugih poškodb, krepijo mišice in lajšajo bolečine. Njen glavni cilj je čim hitrejše okrevanje oz. rehabilitacija, ki je dokazano hitrejša prav s pomočjo fizioterapije, v primerjavi z zgolj počitkom in čakanjem. Prav tako pa je fizioterapija pomemben del preventive ter vaj za starostnike. Sodoben način življenja, stres in pogoste napake oz. pretiravanja pri rekreaciji sčasoma na telesu povzročijo obrabe, bolečine in bolezni, zato je vse več inovativnih rešitev v smislu postopkov in aparatov za doseganje še boljših in hitrejših rezultatov pri fizioterapiji. Pomembno je, da se zavedate, da fizioterapijo izvajajo zgolj in samo usposobljeni fizioterapevti, medicinsko usposobljeno osebje, vendar so pri posameznih bolečinah velikega pomena za pacientovo okrevanje tudi domače vaje, ki pa jih posameznik izvaja po navodilih fizioterapevta.

fizioterapija

Fizioterapija in čakalne dobe

Če ste že kdaj potrebovali fizioterapijo, ki vam jo je predpisal specialist, potem veste, da ste na terapijo čakali nekaj tednov ali tudi več mesecev. V tem primeru, se lahko odločite za obisk fizioterapevta zasebnika. Ta ima večji nadzor nad razporejanjem svojega časa, ki vam ga nameni. Pri fizioterapevtu zasebniku vas čaka individualna obravnava, mnogo bolj se potrudijo tudi za vaše splošno počutje in samem odnosu z vami.

Fizioterapija s pomočjo aparatov Semos

Aparati Semos spremljajo fizioterapevte povsod in so jim v pomoč pri hitrejši regeneraciji po napornih treningih vrhunskih športnikov, pa tudi pri rehabilitaciji pri bolečinah ali poškodbah pri vseh ostalih pacientih. Zdaj si te aparate lahko izposodite tudi vi in jih v udobju doma tudi uporabljate.