Če pomislimo najprej na naše starše ali na njihove starše – redki so bili primeri, ko so se pred mnogimi leti, pred vsakim nakupom ukvarjali s tem, kakšno kvaliteto bodo kupili. Kot prvo, izbira in ponudba vsekakor ni bila takšna, kot je danes, kot drugo, pa so se proizvodi izdelovali veliko bolj pošteno, kot je temu danes. Da pojasnimo – žal je danes tako, da vsak proizvajalec gleda le še na to, da bi s čim manj stroški proizvedel čim več izdelkov – kar pripelje do tega, da se uporabljajo slabi materiali, ki na koncu ne nudijo tistega, kar kupec potrebuje in pričakuje! In točno tako je tudi v svetu ribolova!

Veliko krat lahko med ribiči slišimo pregovor: »Poceni kupovati, pomeni 2x kupovati.« In res je tako! Če bi prevedli ta pregovor, lahko rečemo, če boste kupovali poceni ribiške palice, ali kak drug kos ribiške opreme, boste prej ali slej spet morali v ribiško trgovino, da bi nabavili nekaj novega! In zakaj je temu tako? Zato, ker kot smo že napisali, proizvajalci prodajajo slabe izdelke, kot drugo, pa jih naši prodajalci od njih kupujejo, da bi čim več zaslužili.

ribiške palice

Kaj torej storiti? Če ste ribič začetnik, potem vsekakor velja, da za začetek malce preiščete internet – različne forume, kot je na primer Slo-fishing.si ali kaj podobnega, preberete kakšne članke o tem, katere so najboljše poceni ribiške palice, ter seveda, da za konec sami potestirate v ribiški trgovini izdelek, za katerega ste se odločili. Le z kombinacijo vsega tega, boste na koncu naredili dober nakup.

Seveda, obstaja možnost, da boste na koncu koncev kljub vsemu raziskovanju nezadovoljni, ampak tako je to v svetu ribolova, še posebej, če kupujete nekaj kar je novega na tržišču, ali pa ste začetnik in se na te stvari ne spoznate – zato so tukaj izkušnje – verjemite, ko boste kupovali naslednjo ribiško palico, boste že natančno vedeli, kaj pomeni, da ima le ta dva ali tri dele, kaj pomeni, da so na njej kvalitetne rinke, ter da so materiali na njej prijazni za oprijem – vse to in seveda mnogo več na koncu naredi dobro palico, ki vas bo razočarala, ali pa vam nadela nasmeh na obraz zaradi zadovoljstva!

Ne glede na vse, zavedajte se, da je ribiška palica le en kos opreme za ribolov – poleg mnogih drugih stvari, je potrebno še pravilno izbrati ribiško mikro in makro lokacijo, ponuditi ribam kvalitetno in pravo ribiško hrano, ter mnogo drugega – šele takrat lahko resnično upate na uspeh!