Dan danes pvc vrata in pvc okna lahko najdemo že prav na vsaki stavbi. Temu pa je tako zato, ker je pvc plastika zelo obstojna, ni potrebe po barvanju ali kakršnem koli drugem načinu vzdrževanja. Pvc plastika omogoča trdno konstrukcijo tako oken kot vrat vendar je vseeno material sam po sebi lažji s tem pa je tudi lažja tudi sama vgradnja. Pvc okna so lahko različnih vrst in velikosti. Nekatera okna ponujajo boljšo toplotno izolacijo, druga pa kakovostno zvočno izolacijo tako, da lahko res izberete tista prava okna za vaš dom. Poleg oken pa lahko za vaš dom kupite tudi pvc vrata, ki prav tako kot okna ponujajo kvalitetno zvočno in toplotno izolacijo. Gre za poseben sistem treh tesnil z sredinskim tesnenjem, ki omogoča, da lahko vrata res zadržijo vso toploto v hiši. Poleg tega pa vrata ne vsebujejo več svinca, kot so ga včasih.

Več informacij za kakovostna pvc okna in pvc vrata si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.interalta.si/.

pvc okna

Če primerjamo stara lesena okna in vrata lahko opazimo, da so v primerjavi z novimi pvc izdelki precej manj kakovostna. Ponujajo slabšo izolacijo tako toplotno kot zvočno, potrebno pa jih je tudi vzdrževati. Zaradi vročega sonca poleti in vlage pozimi lesena okna in vrata rada razpokajo. Zato jih je nato potrebno zbrusiti ter na novo prebarvati.

Pvc okna in pvc vrata pa s tem nimajo težav saj plastika ne razpoka in zato ni potrebno nikakršno vzdrževanje. Poleg tega imajo današnji pvc produkti tudi možnost več stopanjskega zračenja, ki jo starejša okna z lesa niso imela. Bolj varna pa so tudi pred močnimi sunki vetra ter vlomi to pa je v današnjih časih zelo pomembno saj so razmere take in je bolje, da svojo hišo zavarujemo kar se, da dobro.