Stretch folija je zelo enostavna za uporabo, uporabljajo pa jo ljudje tako doma kot tudi v različnih podjetjih, kjer se ukvarjajo z raznimi transporti in podobnim. Povprašajte za ponudbo in že jutri jo lahko začnete uporabljati tudi vi. Mini stretch folija je le ena izmed možnih folij, obstajajo namreč tudi velike stretch folije, vendar boste te veliko težje uporabljali doma.

A pojdimo od začetka – kaj sploh je stretch folija? Stretch folija je zelo raztegljiv plastičen film, ki je običajno navit na velikih tulcih (mini stretch folija je pač navita na manjše tulce). Za to folijo obstaja več imen, in sicer raztegljiva, ovijalna, povijalna, streč, embalažna folija itd. S stretch folijo se običajno povija palete, na katerih je naloženih veliko izdelkov, saj jih folija pritrdi na mesto in preprečuje, da bi se izdelki premikali ali celo padli s palete. Produkte, ovite s stretch folijo lahko nato enostavno in brez skrbi prevažate in prekladate po prostoru, hkrati pa folija ščiti izdelke pred neželenimi pogledi in posegi ter preprečuje vdor vlage ali umazanije.

Stretch folija se lahko uporablja za strojno ali ročno povijanje – prvo je stroškovno učinkovitejše, saj bo stroj za ovijanje porabil dosti manj folije kot pa bi jo z ročnim ovijanjem, poleg tega bo strojno ovijanje hitrejše in učinkovitejše. A vendar za domačo rabo stroji niso najprimernejši, zato vam je na voljo tudi mini stretch folija, ki je navita na manjšem tulcu in se uporablja v kombinaciji z odvijalcem, kar vam še nekoliko olajša delo. Tulec bo poskrbel za to, da bo trenje med navijanjem (med roko in tulcem) čim manjše, poleg tega pa tulec omogoči tudi hitrejše povijanje izdelkov.

mini stretch folija
Mini stretch folija ima popolnoma enake lastnosti kot velika folija, zato opravlja tudi enake naloge – torej varuje produkte pred poškodbami, pogledi, posegi, vremenskimi in drugimi vplivi itd. čim prej si torej priskrbite svojo mini stretch folijo, saj je zares uporabna.