Otroške posteljice nudijo otrokom prijeten spanec, zato nikakor ni vseeno katero posteljico kupimo.

Mladi starši se že med nosečnostjo pripravljajo in si ogledujejo otroške posteljice, ter razmišljajo, katera posteljica je tista, ki bi bila najbolj primerna za njihovega otroka. Nekateri se odločijo, da je nekoliko bolje, če otroka že od samega začetka navajajo na posteljo, spet drugim je ljubše, da je otrok v prvih mesecih življenja v zibelki ali celo spi pri starših. Zibelka je otroška posteljica, katera je namenjena predvsem novorojenčkom in lahko kaj hitro pričakujemo, da jo bo naš nadebudnež prerasel in bomo potrebovali novo. Otroška posteljica je veliko bolj primerna, saj jo lahko uporabljamo do nekje otrokovega četrtega leta starosti. Dimenzije otroške posteljice so 120 x 60 cm. V kolikor se odločite in boste otroško posteljico uporabljali že od rojstva otroka je smiselno, da kupite takšno, kjer je dno postelje nastavljivo in mu lahko prilagajate višino.

otroške posteljice

Otroške postelje so v veliko primerih globoke in bi se morali zaradi tega prepogibati, kar pa je precej težko, v kolikor dvignete dno, pa boste imeli otroka skoraj pri roki, prav tako lahko otroško posteljo nastavite na višino vaše postelje in jo ponoči pomaknete v svojo bližino. Pred nakupom preverite iz kakšnega materiala je ogrodje otroške postelje. Pomembno je, da ima otroška postelja močno ogrodje in da nima ostrih delov, kamor bi se lahko otrok udaril. Prav tako je smiselno preveriti letvice, da niso preveč narazen, da bi lahko otrok dobil med dve glavo in se poškodoval. Ponudnikov otroških postelj je kar nekaj, starši imajo pestro izbiro, lahko pa se celo odločijo in si dajo izdelati posteljo po naročilo. Takšna postelja je res nekoliko dražja, vendar je tako rekoč unikat.

Otroci otroške postelje zelo hitro prerastejo, zato je smiselno gledati pri nakupu nekoliko naprej. Nikakor pa ni smiselno pretiravati in kupiti takoj velike postelje.