Dandanes se ljudje vprašamo, kateri materjal je najbolje gorljiv in seveda tudi najcenejši. Večina stanovanj ima že vgrajene kamine, saj z njimi grejemo tako stanovanje kot samega sebe. V tem primeru so peleti najbolj primeren material za ogrevanje prostora, saj je enostaven za uporabo. Pomembno pri tem je, da ti ne vzame veliko časa kot navadna kurilna drva. Biološki materijal skladiščijo v posebnih prostorih ter v posebno embalažo, da ne izgobijo svoje dragocene zasnove, katera je izredno pomembna za kurjavo. S tem tudi preprečijo dotok vlažnosti, saj vlažnost preprečuje kvaliteto tako samega materijala kot samega učinka med gorjenjem. Kot opozorilo biološki material hranite na suhem mestu, da ne zgubijo dragocenost, ki jo imajo vsebi in ne na vlažnem. Biološki kurilni material lahko dobite najugodneje na Peleti ceneje.

Peleti

V teh primerih se vam najbolj splača naročiti biološki materijal. Peleti so zasnovani tako, da gorijo dlje časa kot navaden materijal. Peleti so materijal, s katerim porabimo izredno malo časa, da ogrejemo pohištvo. Enostavno ga natresemo v kamin, ter prižgemo. So obnovljivi vir energije in so sestavljeni iz lesne biomase, zato so biološki ter doslej tudi v večini pogosti element v ogrevanju kamina. Obstajajo tudi kotli za ogrevanje, kateri uporabljajo samo biološki material. Vendar jih uvrščamo med visoko med cenovne izdelke.

Peleti so si v večini različni. Razlikujejo se po obliki, po vonju ter po barvi. Večina proizvajalcev ima v mislih drugačno zasnovo ter zgradbo. Vsi se trudijo da bi bili materijali, ki ga proizvajajo bolj ekološki ter bolj učinkoviti. Prednost peleti so te, da kot že rečeno so obnovljivi vir energije ter okolju izjemno prijazni, kar pomeni, da ne onesnažujejo zraka. Največja prednost pri tem kurilnem materijalu je ta, da prihraniš kar 50% stroškov, kot pri kurilnem olju oziroma pri zemljskem plinu, kar se pa tudi vidi očitna razlika, zakaj je biološki matrijal izjemno popularen. Priporočam vam, če še ne uporabljate biološkega materijala za ogrevanje hiše, ga začnite sedaj saj vam bo prihrani čas ter denar. Splača se vam.