Si želite imeti bujne in sijoče lase? Vse to je mogoče, ampak le ob pravilni negi las. Dostikrat mislimo, da ustrezno negujemo lase, vendar temu ni povsem tako. Kodralniki, likalniki za lase, feni, topla voda in sonce zelo škodujejo vašim lasem, saj iz njih vlečejo vlago. Pravilna nega las zajema tudi pravilno umivanje las, in sicer je potrebno pred umivanjem lase razčesati, saj tako s pomočjo glavnika odstranimo delce umazanije in kozmetična sredstva kot so geli za lase, vosek, lak za lase ipd. Več o negi las si lahko preberete tudi na svetovnem spletu.

Nega las

Lase je priporočljivo umivati z mlačno vodo, saj preveč vroča voda iz las vleče vlago. Na lase dajte majhno količino šampona in jih po šamponiranju dobro splaknite, saj ostanki šampona vplivajo tudi na lesk in bujnost pričeske. Najboljše je, da lase nato posušite na zraku. V kolikor uporabljate fen pa le-tega nastavite na najnižjo temperaturo. Nega las bo pravilna tudi ob uporabi ustreznega šampona, ki bo čim bolj ustrezal vašemu tipu las. S pravilno izbranim šamponom si boste zagotovili lepši ter obstojnejši videz pričeske. Poleg ustreznega šampona pa je za nego las priporočljiva tudi uporaba balzama in hranilnih oblog, saj le-te lase nahranijo, krepijo odpornost in odpravijo manjše poškodbe las. V kolikor imate obremenjene in poškodovane lase bo najboljša nega las, če jim boste privoščili oblogo na oljni ali kremni osnovi. Tako se bodo lasje lažje česali in imeli lepši lesk.

Nega las se prične tudi z izbiro ustreznega frizerja, ki las ne bo samo ostrigel, ampak jih bo obdelal s posebnimi preparati, ki bo vašim lasem povrnili sijaj in jih polepšali. Naj vam ne bo žal denarja za dobrega frizerja, saj boste imeli z izbiro dobrega frizerja garancijo za lepe lase. Ustrezna nega las je tako odločilnega pomena za lepe, zdrave in sijoče lase.