Tako kot si avta ne predstavljamo brez motorja, si tudi stanovanja ne predstavljamo brez sedežne garniture. Te v naših bivalnih prostorih zavzamejo največ prostora, zato nam takoj padejo v oči. To je pomemben razlog zakaj smo pri nakupu teh zelo previdni. Zato naj bi barva sedežne garniture bila v soglasju s stenami bivalnega prostora. Velikokrat zaradi tega spreminjamo barvo sten. Če smo npr. v salonu pohištva našli rjavo sedežno garnituro, ki nam je zelo všeč, lahko prebarvamo stene v rjavo barvo. Zakaj bi na račun barve sten izbrali slabšo in manj lepo sedežno garnituro, če nam ni treba. 

sedežne garniture

To seveda ni glavni razlog zakaj smo pri nakupu sedežne garniture pripravljeni odšteti veliko denarja. Vsako leto postaja tempo našega življenja hitrejši, zaradi česar naše telo hudo trpi. Zato je pomembno, da svojemu telesu vsaj za nekaj ur zagotovimo popoln počitek. Tega nam pa zagotovo omogočajo sodobne sedežne garniture. Zato naj vam pri nakupu teh ni žal denarja. Dražje sedežne garniture so narejene iz kakovostnega usnja za udobno ležanje po napornem dnevu. Za udobno sedenje, lahko naslon za glavo nastavljamo pot poljubnim kotom in se tako izognemo bolečinam v vratu. Če želimo pogledati kakšen film in se počutiti kov v kinu, lahko odpremo podaljšek za noge in si zagotovimo popolno udobje.

Sedežne garniture se lahko hitro in enostavno spremenijo v ležišče. Tako se vaša sedežna garnitura v trenutku spremeni v pomožno ležišče, ki ga včasih potrebujete za vašo družino in sorodnike. Takšne sedežne garniture po navadi imajo tudi prostor za shranjevanje vzglavnikov, odej, posteljnin itd. 

Sodobne sedežne garniture odlikuje udobnost in elegantnost. Za popoln videz nekatere imajo ob straneh LED lučke, ki ne pustijo nikogar ravnodušnega. Za popolno funkcionalnost imajo nekatere sedežne garniture celo predala za hranjenje kozarcev in pijač. Tako lahko vaše goste postrežete kar iz sedežne garniture ne da bi vam bilo treba vstajati.