Slovenci se odločajo za ustanovitev podjetja v Avstriji, ker so ugotovili, da so tam razmere za vodenje posla veliko boljše kot pri nas. Ustanovitev podjetja v Avstriji je nekoliko bolj komplicirana kot si to morda mislite. Nam Slovencem je seveda lahko, ker smo v Evropski uniji, toda ostalim ljudem, ki živijo izven Evropske unije je nekoliko težje opraviti ta postopek, ki lahko v Avstriji traja tudi kar nekaj časa.

ustanovitev podjetja v avstriji

V kolikor imate čas in denar, se lahko odločite za poslovanje v Avstriji, oziroma ustanovitev podjetja v Avstriji, saj lahko podjetje, ki je locirano v Sloveniji prav tako prodaja svoje izdelke na tuje trge, vključno z Avstrijo. Ustanovitev podjetja v tujini je lahko pravi izziv tudi za izkušene podjetnike in podjetnike, ki imajo kar debele denarnice. Avstrija seveda ni neumna, da bo kar spuščala in dovolila odpirati in zapirati podjetja, saj se zavedajo, da potrebujejo samo kvalitetne podjetnike, ni jim pa ravno najbolj pomembno od kod prihajate.

V kolikor imate dobro podjetniško idejo, potem kar na svet z njo in pričnite poslovati. Seveda je poslovati nekoliko težko v kolikor nimate potrebnega kapitala in znanja, ki vam omogoča, da poslujete tako kot je to potrebno. V kolikor pa bi radi ustanovitev podjetja v Avstriji resnično izpeljali, se obrnite na nekoga, ki je to že kdaj naredil. Takšna oseba vam bo znala najbolje pomagati in pa seveda tudi svetovati. Ustanovitev podjetja v Avstriji je velik izziv, zato dobro premislite, preden se odločite, da se boste začeli s podjetništvom ukvarjati v Avstriji. Avstrija je država, ki slovi po tem, da ima zelo visok življenjski standard, tako da si vsi podjetniki želijo tja, saj je tam čisto drugače delati kot tu pri nas v Sloveniji, kjer so razmere na področju podjetništva precej na nizkem nivoju. Država bi morala vzpodbujati ustanovitev podjetja v Avstriji, toda morala bi tudi nekaj imeti od tega.