Oči imamo ene in edine, zato je izjemno pomembno, da za njih dobro poskrbimo. Slabovidnost je pojav, ki se pogosto pojavi v starosti, vse pogosteje pa se pojavlja tudi pri otrocih in starejših mladostnikih. Na pregled oči in vida se lahko naročite v optiki pri okulistu. Okulist je primerno usposobljen in izobražen zdravnik, ki pregleda vaše oči, vaš vid in preveri pritisk vaših oči. 

Vsi tisi, ki že imate dioptrijo in nosite korekcijska očala ali kontaktne leče morate obiskovati okulista in redno opravljati preglede. Za lastnike korekcijskih očal je priporočljivo, da preglede opravljajo na vsaki dve leti, za tiste, ki pa nosijo kontaktne leče pa so priporočljivi pregledi vida na vsako eno leto. Kvalitetne in natančne okulistične preglede vam nudi Optika pri Stolnici, ki se nahaja v centru Ljubljane. Najdete pa jih tudi na njihovi spletni strani www.optikas.com.

očala

V Optiki pri Stolnici vam nudijo kvalitetne preglede vida za korekcijska očala ali kontaktne leče, na voljo pa vam je tudi velik izbira očal za nakup. Izbirate lahko med okvirji za korekcijska očala, med sončnimi očali in progresivna očala. Imajo veliko ponudbo korekcijskih stekel za očala, kupite pa lahko tudi otroška očala. 

Očala v njihovi ponudbi so primerna za vse okuse, saj lahko izbirate med različnimi oblikami okvirjev, barvam in proizvajalci. Očala niso le pripomoček za boljši vid, z njimi si tudi popestrite vaš zunanji izgled in z njimi izgledate modno. 

Novost so progresivna očala, ki vam omogočajo oster vid tak na blizu, kot tudi na daleč in to s samo enimi očali. Pri takšnih očalih je spodnji del stekel namenjen branju, zgornji pa za gledanje na daljavo. Naročite se na pregled vida še danes v Optiko pri Stolnici in si zagotovite zdrave oči, oster vid ter moden izgled z novimi korekcijskimi očali.