Zobni aparati so različni. Nekateri se vidijo, potem pa je tukaj še nevidni zobni aparat, ki pa se ga sploh ne vidi. Tako ne bo noben vedel, da ga nosite. Je pa seveda vsem pomembno, da pa imate raven nasmeh oziroma zobe. Ker tako se potem počutite bolj samozavestni in ne boste skrivali svojega nasmeha. Zato se je vredno potruditi in iti k ortodontu, da vam to uredi. Nevidni zobni aparat je narejen iz posebne plastične mase. Nič ne škoduje vašemu telesu in pa hkrati se super prilega na vaše zobe. Aparat, ki se ne vidi je danes res priljubljen in ga uporablja vedno več ljudi.

nevidni zobni aparat

Prav tako pa je nevidni zobni aparat super, ker zraven tega še res lepo zravna zobe. Je pa to snemljivi aparat, ki ga lahko pred vsakim obrokom tudi odstranite. Dobite pa teh aparatov malo več, ker je tako, da hitro postanejo rumeni in takrat jih je potrebno menjati. Morate tudi biti pazljivi, da ga zares odstranite pred vsakim obrokom. Je pa ta zobni aparat vseeno primeren tudi za nošenje ponoči. Vse je tudi odvisno kako vam reče vaš ortodont. Njega upoštevajte in nosite aparat kot vam reče. Samo ob redni nošnji boste vi sami sploh videli rezultate.

Nevidni zobni aparat dobite po posvetu z vašim ortodontom. Najprej se morate prijaviti pri njemu in skupaj izbrati termin za prvi pregled in posvet. Tukaj vam bo pregledal kakšno je stanje vaših zob in nato vam bo seveda tudi povedal sam potek zdravljena. Lahko se ortodont odloči za nevidni zobni aparat ali pa za katerega drugega. Lahko je to snemljivi vidni aparat, nevidni ali pa potem stalni aparat. Odvisno je kako ne ravne zobe imate. Vedite pa, da je aparat za odrasle za plačati, otroci imajo vso zdravljenje pri ortodontu brezplačno. Mu pa samo zaupajte, ker vam bo pomagal.