Canyoning je odlična ideja za rojstnodnevno zabavo. Canyoning tura je primerna za otroke nekje od desetega leta dalje, kar je najbolj pomembno pa je njihova višina. Vsi otroci, ki so veliki 130 cm ali več, se canyoninga že lahko udeležijo. Kar je najboljše pri canyoning turi je to, da lahko na njo otroke pošljete kar same, saj so pri organizirani canyoning turi zraven vedeno usposobljeni vodiči, ki skrbijo za celotno skupino. Če je na turi udeležencev pet, jih spremlja en vodič, če je na canyoning turi udeležencev več kot pet in pod deset, jih spremljata dva vodiča. Če želite rezervirati canyoning, kliknite tukaj.

Največje možno število udeležencev na canyoning turi pa je deset in sicer zaradi varnosti ter seveda osebnega pristopa. Otroke torej predate v varstvo vodičem, ki so za canyoning usposobljeni in pripravljeni na kakršno koli urgiranje. Če poveste, da je namen ture rojstnodnevna zabava vodiči tudi poskrbijo za animacijo in nepozabno doživetje. Vse kar morate storiti je, da rezervirate termin pri enemu od canyoning podjetij in otroke pripeljete na zbirno mesto. Starši poskrbijo za plačilo in podpišejo izjave o odgovornosti v imenu otrok.

Canyoning vodiči nato vsem razdelijo ustrezno opremo za turo. Oprema zasega canyoning neopren, tako zgornji kot tudi spodnji del, čelado, rešilni jopič, neoprenske čevlje in plezalni pas. Vsa oprema se deli glede na višino in težo otrok, tako da je primerna za vsakogar.

Otroke se nato naloži v kombi in šofer jih odpelje na začetek, kjer se canyoning tura začne. Potrebno je vedeti, da je najprej potrebno hoditi v hrib okoli 30 min, zato morajo otroci biti v dokaj dobri športni pripravljenosti, saj s sabo nosijo tudi težo opreme. Hitrost se prilagodi skupini, vmes se naredi tudi par postankov, da skupina ne pride na začetek canyoning ture (več na https://www.maya.si/soteskanje/) že popolnoma utrujena. Ko prispejo torej na vrh kanjona, dajo vodiči potrebna navodila in zabava se tako prične.