Rek pravi da si ženske iščejo partnerja kot imajo očeta, moški pa si iščejo partnerko, ki je podobna mami. Partnerski odnosi so edinstveni, kakor tudi ljudje ki se znajdejo v njih. Res pa je, da nekako ljudi velikokrat privlačijo osebe, ki imajo podoben pogled na svet kot njihovi starši. Strokovnjaki velikokrat opažajo, da partnerja ustvarjata takšen partnerski odnos, kot sta ga bila deležna med odraščanjem.

Pa vendar pojdimo na začetek. Tam, kjer se začnejo partnerski odnosi. To je prva faza, faza zaljubljenosti. V tej fazi partnerja vidita drug drugega kot idealnega človeka. Vidita le pozitivne lastnosti, negativnih sploh ne opazita. V fazi zaljubljenosti vsak partner naredi prav vse, da bi osrečil boljšo polovico. Po besedah strokovnjakov faza zaljubljenosti traja približno leto in pol. Naslednja faza je faza realnosti. V tej fazi partnerja spoznata, da s svojim vedenjem lahko povzročita tudi občutja prizadetosti, bolečine in ljubosumja. Tu pa je nato odvisno od partnerjev ali se potrudita, da najdeta kompromise, ali pa partnerski odnosi razpadejo.

partnerski odnosi

Izredno pomembno je zavestno delo na odnosu. To pomeni, da se vsak od partnerjev zavestno odloči da se bosta skupaj odkrito pogovarjala o vsem in o vsakem novonastalem problemu takoj, ter ga tudi takoj razrešila. Pomembno je tudi, da vsak od partnerjev lahko prizna napako ko jo stori, saj le tako lahko skupaj ustvarita v svoji družini občutek miru in ljubezni. Tako okolje pa je izredno pomembno za otroke.

Partnerski odnosi so lahko sčasoma šibki in zato je naslednjih 5 stvari izredno pomembnih da okrepimo partnerski odnos. Potrebno si je vzeti čas drug za drugega. Pojdita skupaj na sprehod, skupaj poglejta kakšen film ali pa si skupaj skuhajta večerjo. Ogromno se pogovarjajta. Ostanite radovedni in se s partnerjem lotita nečesa novega, kar vaju oba veseli. Cenite partnerja in mu pokažite da ga ljubite in da ga postavljate poleg vaših otrok na prvo mesto.