Spletno gostovanje je tista prva stvar, ki jo je potrebno urediti, če hočete imeti svojo spletno stran oziroma recimo blog. To je v bistvu domena, ki jo morate urediti in pa je v vaših rokah, kakšno ime boste imeli. Seveda je pa potem le vaša spletna domena, ki jo lahko uporabljate samo vi. Prej lahko tudi preverite katere domene so že zasedene in si tako morebiti izberete novo ime.

spletno gostovanje

Spletno gostovanje je tista najpomembnejša in hkrati tudi začetna točka pri vseh, ki hočete imeti svojo spletno stran. Brez, da to uredite najprej sploh spletne strani ne morete ime. To v bistvu kupite svoj spletni naslov oziroma svojo spletno domeno, ki jo boste uporabljali. To je čisto v vaših rokah, kako ime spletne strani boste izbrali. Kakorkoli že pa je to potrebno kupiti, na primer lahko kupite najprej za eno leto in potem podaljšujete. Vseeno je kako se odločite. Zdaj, seveda da če ne veste, če se vam bo vaša spletna stran izplačala je mogoče najbolje, da spletno gostovanje plačate samo za eno leto in je to potem kot neko obdobje preizkušanja. Je pa ponudba spletnih gostovanj res velika. Najbolje, da malo pogledate vse te, ki vam to ponujajo in tudi mnenja uporabnikov, ki so pri njih to storila in se šele potem odločite, kje boste vi kupili svojo domeno.

Spletno gostovanje je torej najpomembnejši del, da boste nato imeli svojo spletno stran. Ko boste iskali ponudnike teh gostovanj najprej bodite pozorni kako hiter strežnik ponujajo. To je najpomembneje, da bo vaša spletna stran delovala dovolj hitro. Je pa tudi tako, da zraven domene, ko jo kupite tudi dobite svojo e-pošto. Tako vas lahko uporabniki kar konktatirajo sem ali pa si potem preprosto naredite kakšen drug e-mail. Kakorkoli že pa si boste spletno gostovanje naredili oziroma uredili prvo. Ni pa to nič težkega.