Konoplja je rastlina, ki v sodobnem svetu pridobiva vse več veljave. Če se je nekoč konopljo povezovalo z odvisnostjo in neustreznim vedenjem, danes vemo, da proizvodi iz te rastline pomagajo pri lajšanju številnih težav. Med takimi proizvodi je tudi konopljina smola, več o konopljini smoli pa tukaj.

Kaj je konopljina smola?

Konopljina smola je široko uporaben proizvod, ki ga običajno pridobivamo iz industrijske, lahko pa tudi vseh drugih vrst konoplje. Odvisno od vrste konoplje, po nabiranju in sušenju, s pomočjo sodobne alkoholne ekstrakcije pridobijo viskozno snov, ki vsebuje različne spojine, vključno s kanabidiolom (CBD), različnimi terpeni, voski, klorofilom ter drugimi barvili. Če je za proizvodnjo uporabljena navadna konoplja, lahko izdelek vsebuje tudi tetrahidrokanabinol (THC). Pri tem je pomembno poudariti, da lahko sami legalno kupite izdelke konopljine smole, ki vsebujejo manj kot 0,2 % THC.

 

konoplja zdravi

Konopljino smolo lahko pridobivamo iz različnih vrst konoplje.

 

Kdaj mi lahko konopljina smola sploh pomaga?

Smola, ki je dostopna na tržišču ima širok nabor možnosti uporabe, najbolj prepoznani in poudarjeni pa so njeni koristni vplivi na blaženje bolečin ter lajšanje najrazličnejših vnetij, uporaba pri težavah s kožo in lasiščem, uporaba pomaga pri lajšanju težav z nespečnostjo ter z njo povezano kronično utrujenostjo, pa tudi pri težavah z mišicami in skeletom, kamor sodijo tudi težave z revmo in osteoporozo, pa pri težavah z želodcem in še bi lahko naštevali. Koristnih učinkov smole je torej veliko, ključno pa je, da smola zagotavlja pomoč na naraven način, pri tem pa se vam ni potrebno bati psihoaktivnih učinkov in odvisnosti, saj smola vsebuje prenizke vrednosti psihoaktivne snovi THC.

Kako dozirati smolo?

Odmerki smole se običajno uporabljajo v majhnih količinah (velikosti približno polovice riževega zrna), v razmakih približno 8 ur. Priporočljivo je, da se o odmerjanju posvetujete tudi s strokovnjaki, kjer boste izdelek kupili in vam bodo zanesljivo najbolje svetovali. Smola je sicer primerna tudi za vaše hišne ljubljenčke.