Tako je, nahrbtniki se vračajo v modo! Morda je to le modna muha v letu 2018, morda pa bo njihova priljubljenost le še naraščala – kdo bi vedel. Nahrbtniki nas spremljajo že od mladostniških let, saj smo se z njimi srečali že v vrtcu ali mali šoli, ko nam je nahrbtnik služil za prenašanje naših šolskih potrebščin od doma do šole in nazaj. Najboljši so bili seveda tisti, ki so bili popisani ali porisani z našimi najljubšimi risanimi junaki in kasneje s kakšno glasbeno skupino.

nahrbtniki

Več žepov in predalov kot so nahrbtniki imeli, bolje je bilo. Ko pa je prišel čas srednje šole in smo seveda morali vsi biti moderni, je prišel čas za stranske torbe, prav pa so prišli tudi manjši nahrbtniki, nikakor pa ne takšne šolske torbe ali nahrbtniki kot smo jih vsi oboževali v osnovnih šolah. Seveda odpadejo tudi slike risanih junakov in glasbenih skupin, razen če gre za glasbeno zvrst metal ali rock.
Danes so nahrbtniki ponovno moderni, nosijo jih tako fantje kot dekleta in sicer namesto ročnih torbic. Gre za lahke sešite nahrbtnike z vrvico, preproste, a vendar čudovite. Gre za pravi modni dodatek, njihova posebnost pa so predvsem različni materiali in teksture, ki jih proizvajalci všijejo v posamezen nahrbtnik. Večinoma gre za umetno usnje z različnimi teksturami in v različnih barvah, skoraj vsi nahrbtniki pa imajo neke elemente zlate ali srebrne barve. Priljubljeni so tako pri dekletih kot tudi pri fantih.
Seveda pa ne gre pozabiti tudi na vedno bolj prodajane nahrbtnike za potovanja. Z padci cen letalskih kart in vse večjemu številu popotnikov, ki ne gredo na dopust zgolj v hotel in ležati na plažo, ampak želijo raziskati celotno državo v katero so se odpravili, se je prodaja potovalnih nahrbtnikov drastično povišala, saj na takšno pot res ni primerno ali iti s kovčkom.