Španski otok Tenerifi leži v Atlantskem oceanu. Ker je samo ime precej zapleteno sklanjati, se pogosto pojavlja vprašanje, kako je sploh prav – Tenerife ali Tenerifi? Baje da Tenerife, čeprav skoraj vsi uporabljamo tisto drugo verzijo sklanjatve.

Tenerifi

Tenerifi so sicer prijeten otok, na katerem večino leta vladajo precej normalne temperature. Ker ležijo nižje od Slovenije, je tam večino leta bolj toplo kot pri nas, čeprav tista huda poletna vročina tam niti nima tako velikega vpliva na človeka zaradi konstantnega vetra, ki nas na videz ves čas malo ohlaja. Sicer so Tenerife otok, ki ni znan samo po lepih plažah, pač pa po mnogih znamenitostih, ki se jih zares splača ogledati. Tako se lahko odpravite na kar nekaj lokacij, ki vas bodo pustile brez besed, ena od njih je na primer tudi vulkan, kamor se lahko odpeljete kar z gondolo.

Tenerife so sicer precej turistična destinacija, saj so najbolj popularen otok v tistem delu Evrope. V visoki turistični sezoni boste zato morda morali odšteti kar nekaj denarja, če želite udoben dopust, je pa dobra stran destinacije to, da tam sezona traja precej dolgo. Vroče je praktično od aprila do oktobra, v vsem tem času se zlahka lahko tudi kopate v morju, zato boste verjetno kar hitro našli primeren termin, ki bo tudi cenovno bolj dostopen.

Tenerifi vas zagotovo ne bodo pustili na cedilu. Gre za otok, kjer je v vsakem trenutku možno kaj početi, saj ponuja kar nekaj presežkov. Tenerifi so namreč znani po marsičem, tudi po kulinaričnih užitkih, dobrih zabavah in ugodnem nakupovanju. Če se odločite za pot tja, lahko že sedaj rezervirate letalske karte in čez nekaj mesecev odletite na Tenerife, kjer se boste kopali v soncu, čeprav bomo pri  nas verjetno še vedno gazili v snegu.

Obiščite otok sonca in užitka – obiščite Tenerife.