Hp tonerji so različni za različne HP tiskalnike. Kvaliteten hp toner je lahko originalen ali pa kompatibilen. Lahko se jih tudi polni, s tem pa privarčujete ne samo na ceni ampak tudi ohranjate naravo, ker toner ne gre v smeti in na odpad. Kompatibilni hp tonerji so bistveno cenejši od originalnih in so največkrat tudi večje kapacitete ter so gotovo polni do vrha, zato trajajo bistveno dlje. Tonerji so dejansko naprave, ki so napolnjene s prahom, lahko črnim ali barvnim, katerega laserski tiskalnik zapeče na papir.

hp tonerji

Če veliko tiskate so originalni hp tonerji lahko res dragi, ker je smisel prodaje tiskalnikov v tem, da se potem prodajajo tonerji in papir, saj je tiskalnik sam po sebi dokaj poceni. Sicer so laserski tiskalniki, v katerih so hp tonerji precej dražji od drugih tiskalnikov, pa vseeno so v primerjavi s potrošnim materialom ugodni.

Zato so ista podjetja, ki izdelujejo originalne tonerje, začela proizvajati tudi kompatibilne tonerje  brez blagovne znamke oziroma pod drugo blagovno znamko, ki so bistveno cenejši a enako kakovostni. Vendar so nekateri proizvajalci tudi drugi in nekateri med njimi so lahko tudi slabi. Zato sledite zgornji povezavi, da dobite res kakovostne tonerje za dobro ceno.

Hp tonerji se lahko tudi vračajo nazaj v trgovino ali se odlagajo na posebna mesta. Če jih zamenjate, boste manj plačali, ker se bodo tonerji obnovili. Obnovljeni pa so še cenejši. Nekatere organizacije take tonerje zbirajo ni jih prodajajo ter se tako financirajo, zato boste lahko tudi vi dobili nekaj denarja nazaj, če jih vrnete.

Na ta način boste tudi hranili naravo, ker ti tonerji ne bodo končali na smetišču še dolgo časa in bodo vedno znova uporabljeni. Če ste ekološko usmerjeni, vam bo to res veliko pomenilo, kot seveda tudi prihranek, ki se bo na letni ravni resnično poznal tako, da bi lahko kupili več tiskalnikov za ta denar.